• ÚJDONSÁGOK
  • KÖZSÉGÜNK
  • ÖNKORMÁNYZAT
  • KULTÚRA
  • KAPCSOLAT

Kapcsolat:

Írjon nekünk:

Sport

Községünk életében fontos szerepe van a sportnak, elsősorban a labdarúgásnak. A falu sportszerető lakosai  1948 –ban alakították meg a sportszervezetet. Az évek folyamán mindig a  „foci” játszotta a főszerepet.  A hetvenes évek elején még női csapata is volt a sportszervezetnek, amely pár éven keresztül szórakoztatta a közönséget. A felnőttek csapata  1985 - ben érte el a legnagyobb sikert, amikor megnyerte a  Dunaszerdahely – i  járási bajnokság  1. osztályának egyik csoportját és selejtezőt játszott a Nyugat Szlovákia – i kerületi 1.B osztályba kerülésért a másik csoport győztesével, Vásárút csapatával. A község sportéletének legnagyobb sikereit több generáción keresztül  az ijúsági csapat érte el, amely éveken át játszott a kerületi labdarúgó bajnokság  1. B csoportjában, majd annak megnyerése után az  1.A  csoportban is (jelenlegi  IV. liga).

Jelenleg  a sportszervezetet  csenkei Sportklub név alatt (SC  Čenkovce) három csapat képviseli a Dunaszerdahely – i járási bajnokságban, a felnőtt csapaton kívül az ifjúsági és a diákcsapat. A sportszervezet célja, hogy a jövőben is működjön mindhárom korcsoport és minél több saját nevelésű játékos játsszon a felnőtt csapatban.  A hivatalos bajnokságon szereplő csapatokon kívül rendszeresen játszanak az „Öregfiúk“ ,a „Csipet-csapat“valamint a „Bacardi- team” csapatai, bizonyítva a foci népszerűségét községünkben.

A  bajnokságban  szereplő csapataink aktuális  eredményei illetve a csapatok helyezése megtalálható a www.obfzds.sk  internetes oldalon.