• ÚJDONSÁGOK
  • KÖZSÉGÜNK
  • ÖNKORMÁNYZAT
  • KULTÚRA
  • KAPCSOLAT

Kapcsolat:

Írjon nekünk:

Nyugdíjasklub

 

A nyugdíjasklub története  2005. Július 1.-én indult , amikor pár lelkes nyugdíjas lakos kezdeményezésére összejövetelt hívtunk össze a helyi önkéntes tűzoltó testület tanácstermében.

Erre az összejövetelre meghívtuk a vajasvatai és a csenkei nyugdíjasokat , ahol a klub megalakulása nehézségekbe ütközött, mivel nézeteltérések voltak az egyes nyugdíjasok közt.

Voltak akik helyi klubot szerettek volna és voltak akik csatlakozni szerettek volna a már működő járási szervezethez, végül a többség úgy döntött, hogy helyi klubot alakítunk, amely meg is történt  néhai Méry Vince és néhai Kalmár Vince vezetésével.

Az alakuló gyűlésre meghívtuk az akkori polgármestert Kvarda Józsefet, aki helyeselte a döntést, hogy helyi klubként fogunk működni. A polgármester felajánlotta a sportpálya épületében lévő helyiséget, amely kicsit le volt robbanva. Társadalmi munka keretében felújítottuk, amely a mai napig kellemes klubhelységként szolgál . Az alakuló közgyűlésen megválasztottuk a vezetőséget melynek tagjai: néhai Méry Vince, néhai Kalmár Vince, Horváth Géza, néhai Méry Erzsébet – pénztáros, Kalmár Ilona, Matus Valéria  és Mikóczi Margit. A nyugdíjasklub 83 taggal indult és a mai napon 68 taggal működik sikeresen .

2005-től  2007-ig néhai Méry Vince, néhai Méry Erzsébet és Kalmár Vince irányították sikeresen a klubot. 2007-ben sajnos Méry Vince és Méry Erzsébet távozott az élők sorából. Ezután néhai Kalmár Vince mint elnök és Kalmár Ilona mint pénztáros vették át az irányítást, akik vezetése alatt tovább virágzott a klub .

A klub vezetősége minden évben felállítja az egész évi programot, melynek keretében társadalmi munkát végzünk, minden év tavaszán kitakarítjuk a temetőt, visszametsszük a fákat, bokrokat, ahol a szervezet tagságának többsége részt vesz. Az idei évben  új sírhelyeket alakítottunk ki a temetőben, ahol részt vett Szlanyicska Antal, Almási Pál , id. Karika József, eltakarítottuk az öreg sírhelyek betonjait Almási Pál, Szlanyicska Antal és Karika József polgármester segítségével. A múlt évben csináltunk egy illemhelyet a temetőben Varga Ferenc, Almási Pál és Mezei Máté segítségével. A községi parkban felpucoltuk a tujafákat Varga Ferenc, Almási Pál, sártalanítottuk a futballpályán a klubhelységhez vezető utat. A tagok megegyezés alapján minden hónap első szombatján találkoznak a klubban. Évente a községi hivatal segítségével megrendezzük az 1 napos kirándulást, ősszel pedig az 1 hetes tátrai kirándulást ahol 40 tagunk vesz részt. A társadalmi munka fejébe a községi hivatal biztosítja a buszt az egész kirándulás ideje alatt. Évente megünnepeljük a kerek  évfordulókat , a nőnapra virággal ajándékozzuk meg a női tagokat, decemberben mikulás ünnepséget szervezünk. Nyáron gulyáspartit szervezünk, a gulyást Matus Valéria és férje Sándor főzik. Év végén előzetes szilvesztert is tartunk a klubban, évzárót pedig a kultúrházban, melyre a fenséges vacsorát klubtagunk Farkas Erzsébet készíti. A községi hivatal, valamint a polgármester Karika József  segítségével vidám zenés, műsoros estét rendezünk. A vajasvatai nyugdíjasaink 13-taggal aktívan kiveszik részüket a társadalmi munkákból. Részt vettek a vajasvatai harangláb és tűzoltószertár felújításában, rendben tartják a temetőt, részt vettek a fatelepítésben és a falu szépítésében. Férfi tagjaink részt vettek a templomunk felújításában, női tagjaink pedig a templom festés utáni takarításában. 2012-ben az anyák napja ünnepségre Kalmár Vince megrendezett egy nagyon szép kézimunka kiállítást a nyugdíjas asszonyaink munkáiból. Minden évben megemlékezünk az óvodás és az iskolás gyermekeinkről, gyermeknapkor szerény ajándékkal lepjük meg őket . Az év folyamán meglátogatjuk idős, beteg klubtagjainkat. Aktívan részt veszünk a faluban történő rendezvényeken, említve itt a böllérversenyt valamint a nyárbúcsúztatót. Nem szabad megfeledkeznünk a községünkben működő vállalkozókról sem, akik példásan támogatják klubunk működését. Köszönet minden támogatásért.

2013-márciusában sajnos távozott közülünk az elnök Kalmár Vince, ami nagy veszteség volt számunkra. 2013 májusában a vezetőség bizalmat szavazott Almási Pálnak és a klub elnökévé választották. 68 taggal és a volt vezetőséggel vette át a klub vezetését.

A jelenlegi vezetőségi tagok:

Almási Pál, Horváth Géza, Kalmár Ilona-pénztáros, Almási Gabriella, Matus Valéria, Farkas Erzsébet, Fajfer Sándor, Mikóczi Margit, Matus Sándor, Gányovics Teréz .

2013. jún. 19.